Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Benjaminse fietsen naar Riviera

€ 19,50

Onbegrensd fietsen naar de Riviera; een fietsroute van Basel via Albenga naar Nice van Paul Benjaminse, (februari 2013)

Bericht van Paul Benjaminse bij het verschijnen van de fietsroutegids Onbegrenst fietsen naar de Riviera.

Febr. 2013. Beste Harry en Nasja van Stanley & Livingstone,

In de afgelopen maanden hebben mijn medewerkers en ik met veel plezier gewerkt aan de productie van de nieuwe Riviera-gids. Dat komt niet alleen omdat het een hele mooie route is die we uitbrengen, maar ook omdat de landschappen waar de route doorheen voert steeds zo afwisselend zijn en ieder op zich een nieuwe bron van inspiratie vormen. Zo voert de route door de Jura, het Berner Oberland, Wallis, en over de Simplon naar het italiaanse merengebied, de rijstvelden in de Povlakte, de heuvels van de Monferrato, de wijngaarden van Barolo en de bossen van de Alta Langa alvorens af te dalen naar zee.

De inspiratie is ook van de reacties gekomen van fietsers op onze eerste druk, een eenvoudige voorlopige uitgave die al meer dan zes jaar geleden verscheen. Van de fietsers kregen we enthousiaste verhalen, fotos en hele leuke filmpjes toegezonden. Mede door die wisselwerking blijft het leuk om aan deze gidsen te werken.

De route is 775 kilometer lang en alhoewel de route door de bergen steeds probeert geleidelijk te klimmen moet er natuurlijk wel geklommen worden. Voor de echte steile beklimmingen bieden we ook altijd een alternatief per trein of autobus, waardoor niemand hoeft af te zien van de route. Door Zwitserland en ook langs de kust in Itali is de route grotendeels autovrij . Voor het overige maakt de route zoveel mogelijk gebruik van stille weggetjes.

De gids bevat alle overnachtingadressen langs de route, zodat je ook dwars door Zwitserland betaalbaar kunt overnachten.

Ondanks de tijd en energie die we in deze gids hebben gestoken, hebben we de prijs voor deze gids laag gehouden, 19,50, zodat de gids ook voor iedereen betaalbaar blijft. In dat kader hebben we per vandaag ook de fietsgids voor de Provence, het natuurlijke vervolg op deze route, in prijs verlaagd en gelijkgesteld aan de Rivieragids. Daarmee kan de fietser die van Basel naar Nice fietst, ook nog door naar Avignon.

Voor de route naar Basel vanaf Tilburg kunen fietsers Deel 1 van de route naar Venetie gebruiken.

Wij wensen iedereen heerlijk fietsen toe dit jaar.

Vriendelijke groeten,

Paul Benjaminse

Franktijk fietsen riviera 775 km

Overzicht van de fietsroute van Paul Benjaminse naar de Riviera

Wie nog wat verder wil. Kijk even hier. Benjaminse fietsgids Provence

Benjaminse, fietsen, Europa, wereldfietsen, fietsvakantie, op de fiets naar Zuid-Frankrijk, Cote d'Azur, Italiaanse Riviera, Piemonte, Zwitserland, fietsroute, meerdaagse fietstocht,  • ISBN: 9789077899113
  • Benjaminse fietsen naar Riviera
  • Schrijver: Paul Benjaminse
  • Uitgever: Paul Benjaminse
  • Uitvoering: ringband
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Copyright © 2003-2017 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart