Stanley & Livingstone
Voeg toe:

In de schaduw van de maan

€ 16,90

 In de schaduw van de maan.  Verslag van vijf jaar zeilen rond de wereld.

'Na enig gezoek hebben we een klein werfje gevonden waar het schip gebouwd kan worden. Het heet heel toepasselijk ‘t Wurfie. De eigenaar is buschauffeur en tevens campinghouder, maar bouwt ook motorboten. We kunnen gebruikmaken van alle apparatuur. Helaas heeft hij weinig tijd door al zijn nevenactiviteiten en het komt erop neer dat we al het werk zelf doen. Eigenlijk vinden we dat helemaal niet zo erg en na vier maanden laten we trots ons roestige casco te water.
Het casco wordt eerst uitgebreid gestraald en geverfd en dan kan het grote werk beginnen. Nadat we twee jaar lang al onze vrije uurtjes erin hebben gestopt, kan de tent eraf en hebben we weer een boot. De mast gaat erop en we kunnen weer zeilen.
Inmiddels beginnen de voorbereidingen voor de echte reis ook vastere vormen aan te nemen. We hadden allebei een paar innige wensen. Marcel wilde altijd al graag naar het Verre Oosten en mijn fascinatie ging vooral uit naar de wateren van Zuid–Chili. Verder wilde ik beren zien en behalve in de dierentuin kun je dat het beste in Alaska. Na veel gepuzzel en het eindeloos bestuderen van klimaatkaarten kwamen we tot de volgende route. We zullen in de zomer van 1991 vertrekken en via Brazilië en Argentinië om Zuid–Amerika heen varen. Eenmaal in de Pacific zullen we via de eilanden in de Stille Zuidzee naar Nieuw-Zeeland zeilen. Van daaruit naar Japan, via de noordelijke Grote Oceaan naar Alaska en door het Panamakanaal weer terug naar huis. '

Ingrid Adriaans had een droom. Ooit wilde ze een boot bouwen en daarmee een zeilzwerftocht rond de wereld maken. Haar droom maakte ze waar. Ze bouwde samen met haar man Marcel begin jaren negentig een stalen zeiljacht. In 1991 gooiden ze de trossen los en zeilden ze de horizon voorbij het avontuur tegemoet. Na vijf jaar zeilen legt de familie Adriaans september 1996 weer aan in Nederland.

Vijf jaar zeilen in de schaduw van de maan: nu al een ' zeilen rond de wereld klassieker '.

Rond de wereld in een klein zeilschipReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!
Elke dag open....


  • Model: Zeilen rond de wereld
  • ISBN: 9789059610958
  • In de schaduw van de maan
  • Schrijver: Ingrid Adriaans
  • Subtitle: Vijf jaar zeilen rond de wereld
  • Uitgever: Alk
  • Nieuwste editie: ja

Bookmark and Share

Copyright © 2003-2017 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart