Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Rough Guides Algemene Uitleg

We willen u graag op deze pagina wat informatie geven over de Rough Guides reisgidsen.

Klik hier voor een overzicht van de serie: Rough Guides

De Rough Guides zijn gestart door Mark Ellingham. Na zijn studie aan de Bristol universiteit reisde hij rond in Griekenland maar kon geen goede reisgids die aan zijn eisen voldeed vinden. Na terugkomst wilde hij geen 'echte' baan vinden en besloot daarom een groepje schrijvers te verzamelen om een reisgids voor Griekenland te schrijven die een journalistieke inslag combineerde met de praktische informatie die iedere reiziger nodig heeft.
In 1982 kwam deze reisgids uit en was direct een succes. Daarom besloot Mark Ellingham de serie snel uit te breiden met veel titels en met succes! Inmiddels bestaat de collectie reisgidsen uit meer dan 200 bestemmingen!

De Rough Guides kenmerken zich door een overzichtelijke indeling en zijn praktisch in gebruik, zodat u altijd snel de gewenste informatie vindt. De Rough Guides reisgidsen zijn geschreven voor zelfstandige reizigers en voor alle budgetten. Alle reisgidsen van de Rough Guides bevatten up-to-date praktische informatie en bovendien uitgebreide culturele en historische achtergrondinformatie. Elke reisgids is voorzien van prachtige fotografie en veel gedetailleerde kaarten.

Detail Reisgids Rough Guide 1
Foto uit de Rough Guides Bangkok

Detail Rough Guide Reisgidsen
Plattegrond uit de Rough Guides The Netherlands

De inleiding, met kleurenillustraties, laat u kennismaken met de diverse bestemmingen en bevat tips voor de beste reistijd en een overzicht van bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Detail Rough Guide Reisgidsen
Inleiding uit de Rough Guides Bangkok

Vervolgens komt de praktische informatie: waar moet je vóór vertrek aan denken en waar moet je ter plekke rekening mee houden. Ook vind je algemene informatie over bijvoorbeeld accommodatie, benodigde inentingen en cultuur.

Detail Rough Guide reisgidsen
Reisinformatie uit de Rough Guides Hungary

De eigenlijke reisgids, het deel 'Op reis' geeft een beschrijving van de bezienswaardigheden per regio. Elk hoofdstuk begint met een overzicht van de hoogtepunten, een inleiding en een gedetailleerde kaart of stadsplattegrond. Verder geven deze hoofdstukken uitgebreide informatie over accommodatie, eetgelegenheden, vervoer en dergelijke.

Detail Rough Guide reisgidsen
Praktische informatie uit de Rough Guides Bangkok

Het deel 'Achtergrond' belicht geschiedenis en religie en geeft een overzicht van andere interessante boeken over het land. Het laatste hoofdstuk bevat informatie over de taal, een rijtje nuttige uitdrukkingen en een verklarende woordenlijst.

Niet eerder kon de Nederlandse reiziger op stap met een reisgids in het Nederlands die zo gericht is op de zelfstandige reiziger. Maar nu heeft Rough Guides de start gemaakt met het maken van praktische reisgidsen in het Nederlands. Het aantal titels is nog beperkt maar zal snel uitgebreid worden met nieuwe titels, klik hier om te zien welke momenteel als Nederlandstalige titels van Rough Guides beschikbaar zijn.

rough guide logoReisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • ISBN: 9789000319572
  • Rough Guides Algemene Uitleg
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Copyright © 2003-2018 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart