Stanley & Livingstone
Voeg toe:

Grand-Hotel Europa

€ 26,99

Grand Hotel Europa, I.L. Pfeijffer, Nederlandstalig, 2018 Grand Hotel Europa, Ilja Leonard Pfeijffer, Nederlandstalig, (2018).


De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Genua verliefd is geworden en met wie hij in Veneti is gaan wonen. Hij reconstrueert het meeslepende verhaal van liefde in tijden van massatoerisme, van hun reizen naar Malta, Palmaria, Portovenere en de Cinque Terre en hun spannende zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio. Intussen vat hij een fascinatie op voor de mysteries van Grand Hotel Europa en raakt hij steeds meer betrokken bij het wedervaren van de memorabele personages die het bevolken en die uit een eleganter tijdperk lijken te stammen, terwijl de globalisering ook op die schijnbaar in de tijd gestolde plek om zich heen begint te grijpen.

Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest rele toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk.

Ach wat een heerlijk boek. Mooi uitgevoerd ook. Als je maar n boek wilt lezen dit jaar, neem deze! Kijk voor een uitgebreide beschrijving en aanbeveling in hetNRC.


Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • ISBN: 9789029526227
  • Grand-Hotel Europa
  • Schrijver: Ilja Leonard Pfeijffer
  • Uitgever: Arbeiderspers
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and ShareKlanten die dit artikel kochten, kozen ook....


Copyright © 2003-2019 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart